"SOKÓŁ"

STOWARZYSZENIE NA RZECZ DZIKICH ZWIERZĄT

Potrzebujemy Twojej pomocy

Od 2010 roku wypuściliśmy ponad siedemset młodych sokołów. W tym czasie, dzięki tym reintrodukcjom, w naturze wykluło się już ponad 400 młodych sokołów. Corocznie staramy się obrączkować młode sokoły we wszystkich znanych nam gniazdach. Z kilku z nich prowadzimy na żywo transmisję, dzięki czemu możemy na bieżąco śledzić to co się dzieje w gniazdach.

W tym roku planujemy wypuścić kolejne 80 sokołów, zaobrączkować wszystkie młode w gniazdach naturalnych, prowadzić transmisję z gniazd sokołów. W marcu i kwietniu br. uruchomiliśmy trzy kolejne nowe podglądy online.
Aby to zrealizować, niezbędne są do tego środki finansowe. Brakuje nam jeszcze na ten rok 360 000 zł. Bez Waszej pomocy nie będzie to możliwe. Liczymy na Wasze wsparcie, że dzięki uzbieranym środkom będziemy mogli nadal prowadzić naszą działalność.

Liczymy na każdy, nawet najmniejszy datek

darowizna

logo_dotpay

4 339 zł z 360 000 zł

Nowy podgląd - PGE Toruń

Ruszamy z nowym podglądem on-line PGE Toruń: www.peregrinus.pl/pl/torun-pge-podglad

Gniazdo zlokalizowane jest na kominie elektrociepłowni przy ulicy Ceramicznej w Toruniu. Stanowisko to czynne jest od roku 1999, kiedy to wraz z włocławskim ANWILem po raz pierwszy odbyły się lęgi sokołów wędrownych po kilkudziesięciu latach nieobecności tego gatunku w Polsce. Pierwotnie gniazdo znajdowało się około 1 km od bieżącego miejsca na kominie toruńskiej Elany. Po zburzeniu Elańskiego komina, gniazdo zostało przeniesione na komin EC.

Shoutbox dla anglojęzycznej wersji serwisu www.peregrinus.pl

Uruchomiliśmy odrębną wersję naszego boksika przeznaczoną dla stron anglojęzycznych.
Liczymy, że pomysł ten otworzy możliwość prowadzenia ciekawych dyskusji również dla tych wszystkich, którzy nie posługują sie językiem polskim.
Czy niepolskojęzyczni FalcoFani będą zaintereswoani nowym rozwiązaniem? Przekonamy się.

Jeśli pomysł ten nie sprawdzi się, powrócimy do dotychczasowego rozwiązania... 😉

Pierwsza pozycja w rankingu "Birding Top 1000" 👍

24 kwietnia br. nasz serwis po raz pierwszy zajął pierwszą pozycję w rankingu "Birding Top 1000".

Od 15-tego lutego br. to Urząd Skarbowy rozlicza za nas PIT. Teoretycznie nie musisz nic robić. My zachęcamy jednak, abyś wszedł na epit.podatki.gov.pl i wprowadził do swojego zeznania nr KRS 0000133612.

Twój 1% pomoże nam ratować jednego z najrzadszych gatunków ptaków w Polsce, którym jest sokół wędrowny. To między innymi dzięki Twojemu 1% od wielu lat przybywa sokołów w Polsce. To dzięki Twojemu 1% możemy na żywo podglądać życie sokołów on-line na naszych stronach webcam.peregrinus.pl. Wystarczy niewiele Twojego wysiłku, abyśmy mogli nadal oglądać te piękne ptaki.

Zobacz podsumowanie tego, co zrobiliśmy w zeszłym roku, między innymi dzięki Twojemu 1%: Podsumowanie sezonu 2018 - lęgi naturalne i reintrodukcje.
Jeśli w poprzednich latach nam nie przekazałeś jeszcze swojego 1%, możesz to zrobić teraz. Nigdy nie jest za późno na Twój pierwszy raz.

PIT

Kto Online

Naszą witrynę przegląda teraz:
  • 40 użytkowników
  • 719 gości
Ostatnio w serwisie zarejestrowali się:

Autopromocja

Nagroda EkoMistrzowie
dolnośląskiej ekologii 1993 - 2018 r.
dla
Stowarzyszenia na Rzecz Dzikich Zwierząt Sokół
Zarząd WFOŚiGW we Wrocławiu

Sokoli sklepik